Ремонт на стъкла

лепене на спукано стъкло

Всички сме били в ситуация когато караме по магистрала и изведнъж камъче във въздуха удря предното стъкло на автомобила ни, в следствие на това се получава малка но досадна и много опасна за стъклото и вашата безопасност пукнатина. 

Вече не е необходимо да подменяте пукнатото стъкло с ново!!! С новата Американска технология за заличаване и лепене на предно стъкло.

Какво се случва със спукано стъкло?

Когато малко камъче удари нашето предно стъкло и го спука всъщност се получава малка дупчица и откъснато парче стъкло което пропада от основния слой навътре и започва да създава напрежение в в останалата здрава част на стъклото. В случай че не бъде освободено напрежението рискуваме в бъдеще пукнатината да започне да се уголемява като започне да обхваща цялото предно стъкло. В следствие на ремонт на предно стъкло намаляваме риска от пропукване на предното стъкло и свеждаме безопасното шофиране до минимум. Не губете време колкото бързо бъде направен ремонта толкова по вероятно е да избегнете смяна на предно стъкло и да запазите безопасността във вашия автомобил. Вследствие на пречупването на светлината ние виждаме дори и най-малкото въздушно пространство в пукнатината на стъклото.

Кои пукнатини и стъкла подлежат на ремонт?

Кои стъкла подлежат на ремонт?

Най-важното за лепене на стъкло е видът на стъклото да бъде от така наречения вид “трипллекс”. Най-разпространения монтаж на стъкло тип триплекс в автомобилната индустрия е като челно (предно) стъкло. В някой конкретни ситуаций се избира монтаж и на странични и задни стъкла тип “триплекс” в производството на по луксозни автомобили.

Кои пукнатини подлежат на ремонт?

Пукнатини в размер до големината на монета от 2лв. и спукваня с размер не по големи от 15см. без разклонени лъчи в повечето случай подлежат на ремонт, но при по големи пукнатини препоръчване подмяна на предно стъкло!

Как протича ремонт на спукано стъкло?

Ремонт на предно стъкло протича в рамките на около 20 – 30 минути, като през това време е необходимо да се освободи напрежението от пукнатината на предното стъкло, за да се избегне в бъдеще спукване по цялото стъкло. Необходимо е да се почисти нарененото място на щетата и да се запълни празното пространство като се инжектира от викокаствен полимер. Необходимо е изпичане на полимера и полиране на щетата за постигане на максимално добър ефект. 

При лъч е необходимо да бъде ограничен лъча до безопасно положение и да бъде извършен целия процес от почистване, отстраняване на напрежението и инжектиране на викокачествен полимер.  

лепене на спукано стъкло

Преди и след ремонт на предно стъкло!

Гаранция за извършения ремонт!